Lijepo je smijati se sa nekim, ali je ružno smijati se nekom

 

   Dana 28. februara i 1. marta 2023. godine, održane su radionice za učenike IV, VI i VII razreda. Radionice su vid edukacije, koju provodi pedagogica škole u saradnji sa učenicima VII, VIII i IX razreda, u cilju vršnjačke podrške, iz oblasti sigurnog interneta.

   Za učenike IV razreda obrađene su teme: „Lijepo ponašanje na internetu“, „Zaštita od neželjenog sadržaja i internet predatora“, „Zaštita ličnih podataka i privatnosti na internetu“. Radionice su bile interaktivnog karaktera. Njih su vodile učenice Radulović Anastasija i Roćenović Nikolina.

   Za učenike VI i VII razreda obrađene su teme: „Ko se krije s druge strane“, „Digitalni identitet“, „To su samo komentari“, „Sve zbog jednog klipa“. Edukatori su bili: Banović Uroš, Cerović Ognjen, Cerović Anja i Samardžić Milica.

   Za učenike VIII razreda, u ponedjeljak 13. marta, nastavnica Slavica Kankaraš i pedagoškinja Vjera Bjelica, održale su edukativne radionice na temu bezbjednosti djece prilikom korišćenja interneta, a vršnjački edukatori Vladica Peković i Nikolina Duvnjak, u srijedu 15. marta, održale su radionice za učenike V razreda.

   Vršnjački edukatori su, kroz razgovor i prikazani edukativni video materijal, približili ove teme i ukazali na bitne činjenice, kada je u pitanju korišćenje interneta.

                                                                                                                                                                                            Vjera Bjelica