Obavještenje povodom upisa prvaka za  školsku 2021/22.godinu

 

Obavještavamo roditelje/ staratelje djece rođene 2015.godine, tj. djece koja navršavaju šest godina u ovoj kalendarskoj godini,kao i djece kojoj je u prošloj godini odložen upis u školu da imaju mogućnost da elektronskim putem podnesu prijavu za upis u prvi razred.

Prijave se mogu podnositi od 1.aprila  2021.godine na web adresu www.upisi.edu.me .Testiranje djece za polazak u prvi razred će početi 5.aprila  2021. godine po zakazanim terminima.Tokom testiranja zaposleni,roditelji i djeca moraju nositi maske i poštovati važeće epidemiološke mjere.

Prilikom dolaska na testiranje ako ste u mogućnosti dostavite ljekarsku potvrdu od izabranog pedijatra, kao i potvrdu o prebivalištu .Uzimajući u obzir cjelokupnu epidemiološku situaciju roditelji/staratelji mogu podnijeti prijave za upis,dovesti djecu na testiranje,  i bez ljekarskog uvjerenja nadležne zdravstvene ustanove ali da su obavezni isto donijeti naknadno, jer bez ljekarskog uvjerenja dijete ne može zvanično biti evidentirano kao upisano u prvi razred.

Ukoliko rodtelj/staratelj nije u mogućnosti da preko navedene  web adrese podnese prijavu isto može učiniti u školi radnim danima od 1.4.2021.g. do 30 .4. 2021.g. u vremenu od 09:00 – 15.00 časova.

Za sve informacije i nedoumice možete nas kontaktirati na telefon: 040/244-047, radnim danima od 08:00h - 15:00h.

Svim budućim prvacima želimo srećno i uspješno školovanje!

 

UPRAVA ŠKOLE