Od malih slova do velikih pisaca

 

          22.oktobra u prostorijama Osnovne škole "Ratko Žarić" održano je literarno takmičenje, koje je organizovala KZ "Vladimir Mijušković", uz podršku Opštine Niksić. Na literarnom takmičenju "Od malih slova do velikih pisaca", koje je održano za učenike od 6. do 9. razreda za sve osnovne škole na nivou grada, učenici OŠ "Ratko Žarić" su se značajno istakli. Među najboljima našli su se: Lena Radojević (VI razred), Katarina Krivokapić, Anja Miljanić i Bogdana Jauković (VII razred), Georgia Glomazić (VIII razred) i Anja Matović (IX razred). Pohvaljeni učenici su dobili svečane diplome (Pohvale) i knjige. 

        Učenik šestog razreda Andrija Glušica je svojom poezijom ostvario drugo mjesto i tom prilikom dobio svečanu Povelju, knjigu i simboličnu novčanu nagradu od 50e. Dodjela nagrada je održana 12.11. u Gradskoj kući.

        Takmičari su pisali na jednu od tri teme: "Pričao mi grad moj", "Zavoli me-pa smo kvit" i "Nedostajanje".

        I ovog puta učenici naše škole pokazali su značajnu zainteresovanost i ozbiljnost što se tiče i njihovih vanškolskih aktivnosti i, po ko zna koji put, potvrdili da treba da budu primjer svoj djeci i svim budućim generacijama.

 

Aktiv C-SBH jezika i književnosti i prof. Suzana Bijelović-Stanišić