Likovno/literarni konkurs

Na prvoj liniji klimatske akcije

 

konkursZZH

 

Dana 23. marta obilježava se Svjetski dan meteorologije, kada nacionalne meteorološke i hidrološke službe preuzimaju glavnu ulogu. Ovogodišnja tema Svjetskog dana meteorologije je Na prvoj liniji klimatske akcije, što znači da smo svi u prvoj liniji u borbi protiv klimatskih promjena.

Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju je ove godine raspisao likovno/ literarni konkurs sa ovom temom, upućen svim osnovnim školama u Crnoj Gori. Likovni rad Radmile Vukčević, učenice II5 odjeljenja, proglašen je za jedan od nekoliko najboljih.

Zavod je pripremio simbolične nagrade za najbolje učesnike i zahvalio se svima koji su učestvovali, kao i mentorima koji su ih uputili da na ovaj način iskažu razumijevanje klimatskih promjena.

Čestitke našoj Radmili!

Mentor

Olivera Krivokapić

"Zaštitimo sebe, neka počne od tebe" (likovni konkurs)
 
zastitimosebe31.1
 
Ministarstvo rada i socijalnog staranja je 31.01.2024. godine organizovalo dodjelu nagrada dobitnicima na likovnom konkursu za učenike od V do IX razreda osnovnih škola Crne Gore na temu ZAŠTITIMO SEBE, NEKA POČNE OD TEBE. Tema gradilišta bila je inspirativna za našu Nikolinu Roćenovic (VIII razred) koja je osvojila prvo mjesto i vaučer u vrijednosti od 200 eura u „Gradskoj knjižari“. Osim ove nagrade, rad je objavljen u godišnjem kalendaru Ministarstva rada i socijalnog staranja.
Objavljena su još tri rada učenika naše škole: Anastasije Radulović i Velja Janjuševića (VIII), kao i Isidore Šarančić (VI).
Mentorka je nastavnica likovne kulture, Slavica Živković.
 

 
 
 
 

Nagrade na likovnom konkursu za đake prvake

 

kompas1

 

Na međunarodnim likovnim konkursima u organizaciji Obrazovnog portala Kompas centar iz Rusije Kasija Ilić i Nađa Milović, učenice I1 odjeljenja, ostvarile su zapažen rezultat.


Na konkursu Kroz stranice omiljene knjige Kasija je osvojila 2. mjesto, a na konkursu Nova godina kuca na vrata Nađa je osvojila 3. mjesto.

 

Čestitamo!

Likovna sekcija II razreda

 

liksekcija2

 

            Učenici II razreda veoma vole da crtaju, jer tako najlakše izražavaju svoje misli, osjećanja, želje... Na kreativan način osmišljavaju svoje likovne radove, potpuno slobodno i često uz pomoć mašte...

            Najbolji među njima su, u okviru likovne sekcije, a uz pomoć učiteljica,  realizovali nekoliko  tematskih izložbi pod nazivom Žurka slova, Jesen, Jesenji kolaž,  Veseli kišobran i U susret Novoj godini.

            Veseli panoi naših drugaka, u protekla tri mjeseca, krasili su holove  i učionice naše škole. 

 

Za Aktiv II razreda

Olivera Krivokapić

 

„Humanost na djelu“ (konkurs)

 

humanostXI

 

Povodom 29. novembra – Dana Crvenog krsta Crne Gore, naša škola je učestvovala u likovnom i literarnom konkursu. Tema je bila „Humanost na djelu“.

U kategoriji likovnih radova, učenici naše škole osvojili su ravnopravno prvo mjesto: Antonija Zajović – učenica VI razreda i Anika Žad Popović – učenica VII razreda.

Pohvale za likovne radove dobili su: Veljo Janjušević (VIII razred) i Pavle Milačić (VII). Vuk Janjušević takođe je imao zapažen rad. Mentorka: Slavica Živković.

Pohvalu za literarni rad dobila je naša učenica Jovana Mijušković (VII razred). Mentorka: Vanja Pićurić.

 

"Duh Njegoša u meni"

(likovni konkurs)

 

njegos lkonkurs luka

 

Na likovnom konkursu za učenike od V do IX razreda osnovnih škola iz Crne Gore koji je bio raspisao Narodni muzej na temu "Duh Njegoša u meni" povodom Njegoševog dana, Luka Joković, učenik sedmog razreda naše škole (odjeljenje VII-2) osvojio je drugu nagradu.

Pobjednici su prigodnim poklonima nagrađeni juče u Narodnom muzeju Crne Gore, čijoj se fejsbuk stranici zahvaljujemo na dodatnim informacijama koje su pomogle da se naša objava kvalitetno uobliči.

Čestitke pobjednicima, naročito Luki, ali i našoj nastavnici likovne kulture, Slavici Živković!

 

Dodatne pojedinosti:

  • Stručni žiri konkursa (sastav): Snežana Ivović (predsjednica) i Bojana Sjekloća i Tamara Đuranović (članice).
  • Na konkurs je pristiglo preko 50 radova crnogorskih osnovaca.
  • Fotografije svih radova dostupne su na fejsbuk stranici "Narodni muzej Crne Gore".

Likovni konkurs „Kina i ja“

 

      Institut Konfucije na Univerzitetu Crne Gore i ove godine je raspisao nagradni konkurs za najbolje likovne radove učenika osnovnih i srednjih škola, kao i studente univerziteta u Crnoj Gori na temu „Kina i ja“.
      U kategoriji od I do IV razreda Viktorija Abramović, učenica III-2 odjeljenja, osvojila je 3. mjesto. Damjan Korać, učenik I-1 odjeljenja, osvojio je posebno priznanje. Među izloženim radovima, najboljim po ocjeni stručnog žirija, osim Viktorijinog i Damjanovog, našli su se i radovi Filipa Todorovića i Martina Gardaševića, učenika I-1 odjeljenja.
        U nedjelju, 19.11.2023. u Multimedijalnoj sali Sportskog i kulturnog centra UCG, upriličena je dodjela priznanja nagrađenim učesnicima konkursa.

 

 

 

Prva međunarodna priznanja đaka prvaka

 

Na VI Međunarodnom konkursu umjetničkih kreacija od jesenjeg lišća „Lišće 2023“, učenici I1 odjeljenja osvojili su 1. mjesto. Sa ostvarenih 30 bodova, od mogućih 30, prvo mjesto dijele Lana Vojinović i Bogdan Perović.

Organizator takmičenja je Dječja umjetnička galerija „Šantaram“ iz Tatarstana.

Učiteljica,

Duda Vujičić