Poetski čas "Poenta je poetika"

 

poetskičas0

 

Dana 17. maja sa početkom u 13 časova održan je poetski čas „Poenta je poetika“ u našoj školi, povodom obilježavanja 10 godina postojanja kluba „Poenta poetika“. Članice kluba, Radojka Draganić, Jelena Šućur, Jelena Jovanović i Tijana Draganić predstavile su se svojom poezijom učenicima i nastavnicima koji su prisustvovali poetskom času. Radojka Draganić je upoznala učenike sa radom kluba, ostvarenjima koje je postigao, kao i priznanjima i nagradama koje ostvaruju članovi kluba. Učenici sedmog i osmog razreda naše škole uzeli su učešće u programu govorenjem autorskih stihova koji su zavrijedili pažnju i pohvale. Pred kraj programa izrazili su želju da se priključe klubu.

 Aktiv C-SBH jezika i književnosti

 

 

Učenici I1 i III5 odjeljenja obilježili su Međunarodni dan plesa 2024.

 

Dan planete Zemlje (VI razred)

 

danplanete6

 

Dan planete Zemlje su obilježili i učenici VI razreda. Razredne starješine su pripremile i prikazale kratke edukativne filmove, koji su vezani za teme zagađivanja i zaštite čovjekove sredine. Filmski sadržaji su snimljeni na crnogorskom i engleskom jeziku. Takođe, prisutni su saslušali i literarni sastav učenice VI razreda, koja je biranim riječima obuhvatila segmente problema zagađenja i zaštite okoline okoline našeg kraja.


Pitanjima, vezanim za sadržaj prikazanog materijala, učenici su interaktivno učestvovali u ovom predavanju i tako doprinijeli realizaciji cilja, predviđenog za ovaj dan.

 

U nastavku možete pročitati sastav Željane Vujković, učenice odjeljenja VI-4.

 

Nastavnica

Vera Backović

 

Željana Vujković Zaštitimo prirodu i od drugih i od sebe page 0001

Dan sporta: Proljećni kros

 

 

30.04 2024. godine održan je Dan sporta.

Održan je poligon svestranosti revijalnog karaktera za učenike od I-IV razreda.

Održana je štafeta revijalnog karaktera za djevojčice V i VI razreda. Učenici VI2 u toj konkurenciji razreda osvojili su 1 mjesto u fudbalu. Učenici VI2 u V-VI konkurenciji osvojili su 1. mjesto u basketu.

Učenici VII2 u konkurenciji od VII-IX razreda osvojili su 1. mjesto u fudbalu. Učenici VIII2 u VII-IX konkurenciji osvojili su 1. mjesto u basketu.

Dan planete Zemlje (I/3)

 

 

U ponedjeljak 22. IV 2024.godine obilježili smo Dan planete Zemlje. Učenici odjeljenja I-3 posadili su pšenicu u čašicama sa njihovim imenima. Čašice su postavili na mjesto u učionici koje je najbolje osunčano, gdje ćemo je svakodnevno zalivati. Ova aktivnost ima za cilj da podigne nivo svijesti o važnosti biljnih vrsta i očuvanju životne sredine.

 

Učiteljica

Marija Mandić

 

Dan planete Zemlje (III/5)

 

planeta350

 

Povodom Dana planete učenici III/5 su sadili cvijeće.

 

Uz pjesmu o planeti i kroz film „Kako zaštititi naš planetu“, djeca su poslala poruke odraslima da čuvaju naš drugi dom.

 

Učitelja

Lidija Vujović

 

Izvještaj o posjeti Alfa Centra

 

saobraca1Iz

 

Alfa Centar je u ponedjeljak 8.4.2024. organizovao čas o saobraćaju. Svi učenici prvog razreda pratili su predavanje o saobraćaju zajedno. Času su prisustvovali zaposleni u MUP-u Crne Gore. Oni su i držali predavanje. Učenici su pratili na tv ekranu dječaka Pažljivka kako se ponaša u saobraćaju. Policajac je navodio učenicima kako da postupaju pravilno u saobraćaju. Čas je protekao u prijatnoj i zanimljivoj atmosferi.

Učiteljica

Marija Mandić

 

Literarno poetski čas

“Mudra žena je temelj svake porodice I društva”

 

Članovi literarne i recitatorske sekcije sa svojim nastavnicama C-SBH jezika su pripremili prigodan literarno poetski čas povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena. Sastavili su raznolik program koji je obuhvatao autorske radove učenika u prozi i stihu, recitacije posvećene majkama i bakama kao i instrumentalno izvođenje kompozicije Emina Alekse Šantića na harmonici. Naš učenik osmog razreda je, uz gusle, interpretirao San Vuka Mandušića i podsjetio nas kako je naš veliki pisac Njegoš doživljavao ljepotu i karakter crnogorske žene. Gošće ove priredbe bile su bake naših učenica, Jelena Mijušković i Moma Bijelović, koje su imale samo riječi hvale za ovaj lijepi program.

U atmosferi podrške i zajedništva, priredba je bila prilika da se istakne ljubav prema ženama, majkama i bakama i oda priznanje za njihovu nesebičnu brigu i ljubav koju pružaju.

Moderator programa je bila prof. Vanja Pićurić koja je istakla vrijedan rad i talenat svojih učenica koje godinama gaje ljubav prema pisanoj riječi. Zahvalila im se na trudu uz najljepše želje i riječi podrške: "Taj vaš dar oplemenjuje dušu. Plemenite i talentovane, stvarajte uvijek velika djela, čuvajući čistotu i emociju djeteta, jer olovku najljepše može voditi dječije srce."

Članovi Likovne sekcije su bili inspirisani ovom temom pa su ukrasili hol škole svojim kreativnim radovima.

Za Aktiv C-SBH jezika i književnosti

Prof. Vanja Pićurić