ATLETSKA ULIČNA TRKA " 19. DECEMBAR"

 

     Juče je u Podgorici održana 60. ATLETSKA ULIČNA TRKA " 19. DECEMBAR" - Trofej Podgorice 2018. memorijal "Veliša Mugoša"  na kojoj je učestvovao učenik VII-3 odjeljenja naše škole Luka Tadić. Nastupao je   sa Atletskim klubom Nikšić.  U veoma jakoj konkurenciji zauzeo III mjesto.

 

                                                                                                                                                                                                              ČESTITKE!!!

 

 

XIII medjunarodni džudo turnir-Podgorica

 

      Na XIII medjunarodnom džudo turniru koji je održan  01.12.2018 godine u Podgorici, ucenici nase skole su se okitili medaljama i to : 

      Luka Tadić ,ucenik VII-3 u konkurenciji mladjih pionira do 42 kg zauzeo drugo mjesto, a u starijoj kategoriji do 15 godina takodje do 42kg uzeo srebrnu medalju. 

      Milica Tadić, ucenica V-1 u konkurenciji poletaraca do 38kg bila najbolja i uzela zlatnu medalju, a u kategoriji djevojcica do 12 godina do 40 kg zauzela treće mjesto.  

      Blizanci Milan i Radovan Barović, učenici III-1  u kategoriji poletaraca, Milan je radio  do 28 kg i osvojio 1. mjesto, kao i za stariji uzrast bez izgubljene borbe uzeo zlatnu medalju. Radovan je radio u kategoriji do 38 kg i uzeo bronzanu medalju kao i za starije takodje treće mjesto.  

Sa klubom su bili na postolju kao pobjednicka ekipa turnira i ukupno osvojena 61 medalja. 

 

MEDJUNARODNI DŽUDO TURNIR

 

       Na XIII medjunarodnom turniru "13. novembar ",  koji je održan na Cetinju 6.11.2018.god. u konkurenciji od 330 takmičara iz 34 kluba iz Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kosova, Albanije i Makedonije, nastupili su učenici naše škole koji su članovi Džudo kluba „Akademik”. 

 Osvojili  su sledeće rezultate:

Luka Tadić, ucenik VII-3  odjeljenja, u konkurenciji mladjih pionira do 42 kg zauzeo  je 3. mjesto, a u konkurenciji starijih pionira takodje do 42 kg osvojio zlatnu medalju. 

Učenica V-1 odjeljenja Milica Tadić, u konkurenciji poletarki do 38 kg bila je najbolja i osvojila zlatnu medalju, a u konkurenciji mladjih pionirki bila  je druga i osvojila srebrnu medalju.  

Ucenici III -1  odjeljenja, blizanci Milan i Radovan Barović su takodje bili ucesnici ovog turnira. Radovan je  u konkurenciji mladjih poletaraca do 34 kg zauzeo treće mjesto, dok je Milan u konkurenciji mladjih poletaraca do 25 kg bio prvi, kao i u konkurenciji starijih poletaraca do 25 kg osvojio zlatnu medalju. 

Milan je dobio i pehar kao najbolji poletarac na turniru. 

 

Džudo tunir “BORSA OPEN”

 

    Proteklog vikenda u Mostaru je održan IX medjunarodni džudo tunir “BORSA OPEN”. Učestvovala je 31 zemlja, oko 140 klubova i preko 1000 takmičara. Nastupili su i učenici naše  škole, koji su članovi džudo kluba “Akademik”.  

U veoma jakoj konkurenciji osvojili su medalje i to: 

Luka Tadić,  ucenik VII-3 odjeljenja,  u konkurenciji dječaka U13 do 42 kg zauzeo treće mjesto,

Milica Tadić,  učenica V-1 odjeljenja, u konkurenciji djevojcica U11 do 40 kg zauzela treće  mjesto

Milan Barovic,  učenik III-1 odjeljenja, u konkurenciji dječaka U11 do 26 kg zauzeo drugo mjesto

 

 

Karate turnir “Kup Nikšića 2018“

 

                     Tradicionalni međunarodni turnir “Kup Nikšića” čiji organizator je Karate klub Onogošt, a pokrovitelj Sekretarijat za sport Opštine Nikšić, održan je 30. septembra u Sportskom centru. 

                    Kup Nikšića organizuje se  15. put za redom povodom Septembarskih dana. Učenica IV4 odjeljenja naše škole, Sofija Vučković osvojila zlatnu medalju u borbama u konkurenciji djevojčica 2009. godište. 

   sofijav                 

 

Turnir “Kup Hercegovine”

 

Na medjunarodnom turniru  u džudou, koji je održan u Mostaru 01.09.2018. godine pod nazivom “Kup Hercegovine”  , učenici naše škole  su ostvarili  sledeće rezultate:

Markovic Marina, ucenica IX-2 osvojila je zlatnu medalju u konkurenciji starijih pionirki i zlatnu medalju za kadete

Tadić Luka, učenik VII -3 je u konkurenciji mladjih pionira osvojio bronzanu medalju

Tadić Milica , učenica V-1 u konkurenciji poletarki osvojila zlatnu medalju 

Barović Milan,  ucenik III- 1 u konkurenciji mladjih poletaraca zauzeo  je prvo  mjesto kao i u konkurenciji poletaraca takodje zlatnu medalju. Milan je proglašen za najboljeg poletarca na turniru i dobio je pehar.

 

      FB IMG 1537637495000                         image 0 02 04 623c8d774cf18122a7afa64e5eb42fde91586626f42be8673adca0c1e1d45a52 V

 

      IMG 20180901 170119 839

 

Košarkaški turnir osnovnih škola

 

KK “ Sutjeska ” iz Nikšića u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i Sekretarijatom za kulturu i sport organizovali su turnir osnovnih škola za učenike VI i VII  razreda iz Nikšica.

 Osnovna škola “Ratko Žaric” učestvovala je u grupi B, i grupnu fazu takmičenja završila na prvom mjestu. Plasirala se u dalji tok takmičenja, i u  polufinalu su se sastali sa  OŠ “Mileva Lajovic-Lalatovic” i pobijedili rezultatom 43-35.

         U finalu su poraženi od OŠ “Luka Simonovic”, rezultatom 45-37, i samim tim osvojili drugo mjesto. Kao drugoplasirana ekipa, naša škola je dobila pehar i 4 košarkaske lopte.

    

                                                                                                                                                                               Prof. Stefan Pješivac 

 

                                                                                                                                                          stefan1 600x338  

                                       stefan2 338x600

 

 

III Međunarodni džudo turnir Radomir Kovačević - Džigi 

 

Na  III međunarodnom džudo turniru Radomir Kovačević- Džigi, održanom u Rakovici dana 26.05.2018. godine , učenik Luka Tadić-VI-3 je u kategoriji mladjih pionira do 42 kg osvijio bronzanu medalju.

Marina Marković, učenica VIII-2 je u kategoriji starijih pionira do 44 kg osvojila zlatnu medalju, a u kategoriji do 48 kg bronzanu medalju. 

Milan Barovic, učenik II-1 je osvojio zlatne medalje u kategoriji do 22 kg i u kategoriji do 25 kg- poletarci.