“Innovate Your Dreams” 2019 worldwide project 

 

 inydreams00

 

          Zahvaljujući inovativnim profesoricama Dušanki Vujičić, Oliveri Ćeranić i Nevenki Nikčević i kreativnim učenicama i učenicima I4, I2 i VI4 odjeljenja, naša škola je uključena u veliki međunarodni obrazovni projekat Innovate Your Dreams 2019. Profesorica Duda Vujičić je i  jedna od državnih koordinatorki u projektu.

         "Inovirajte svoje snove" 2019 je svjetski projekat koji su osnovali profesori Karum Vits iz Pakistana i Rania Lumpur iz Grčke. Projekat je okupio više od 1700 nastavnika i 100 000 učenika iz preko 60 zemalja sa svih kontinenata.

         Projekat ima za cilj da pomogne učenicima da razumiju i da se pripreme za poslove u budućnosti. Projekat se bavi promocijom tri, od ukupno 17 ciljeva  Ujedinjenih nacija (SDGs) opisanih u Agendi za održivi razvoj do 2030. godine (kvalitetno obrazovanje, pristupačna i čista energija, industrija, inovacije i infrastruktura). Projektne aktivnosti se realizuju tokom sedam nedjelja, kroz koje se naročito ističu kompetencije učenika kao što su: komunikacija, saradnja, kritičko razmišljanje i rješavanje problema, kreativnost i inovativnost, digitalne kompetencije. Tema projekta su zanimanja budućnosti koja još uvijek ne postoje, uloga tehnologije u svijetu promjena, industrije budućnosti, SDGs.

 

inydreams001

         Na kraju projekta, nakon sedam nedelja i uspješno urađenih sedam zadataka, svi učesnici u projektu, učenici/e i nastavnice, dobiće sertifikate.

         Učešće u ovom projektu još je jedan pokazatelj zašto je naša škola jedna od najboljih, škola koja promoviše prave vrijednosti, primjer škole za 21. vijek.

                                                                                                                                                                         D. Vujičić