Profesor Michael Gregory - gost OŠ "Ratko Žarić"

 

             Profesor Michael Gregory  iz Pariza, rodom Kanađanin, član je tima Science on Stage u Francuskoj, ambasador Scientixa za Francusku i osnivač projekta za sagledavanje i dijeljenje najboljih eksperimenata nastavnika širom svijeta “My Favourite Experiments”. Kao učesnik projekta „Eksperimenti – svetska tura“ obišao je 16 zemalja, na četiri kontinenta. Na svom putu po svijetu učenicima demonstrira naučne eksperimente. 

            Zahvaljujući poznanstvu sa profesoricom Dudom Vujičić, svoja predavanja u Crnoj Gori započeo je u OŠ “Ratko Žarić”.

             Učenici IV i V razreda, sa svojim profesoricama Dudom Vujičić i Mirjanom Đukanović,  imali su priliku da učestvuju u eksperimentima koje je prof. Gregory otkrio tokom putovanja po svijetu. Učenici su se na zanimljiv način bavili temama zvuka, svijetla i elektriciteta. Vidjeli su kako je nauka svuda oko nas i kako pomoću materijala koje svi imamo u neposrednoj okolini možemo spoznati i bolje razumjeti brojne naučne koncepte. Učenici su učestvovali u eksperimentima, odgovarali na pitanja, postavljali hipoteze i provjeravali ih, a uz sve to usavršavali znanje engleskog jezika.

              Kao dobra domaćica, nakon što je gosta dočekala u njihovoj školi, profesorica Duda Vujičić je sa svojim koleginicama prof. Snežanom Janković iz OŠ “Luka Simonović” i prof. Anom Damjanovič iz nikšićke Gimnazije dogovorila gostovanje prof. Gregory u ovim školama.

             Nakon Nikšića prof. Gregory će održati predavanja u podgoričkoj OŠ “Oktoih”,  gdje će mu domaćin biti profesor Sava Kovačević.

 

             

Prilog Televizije Nikšić