Saradnja

JU OŠ „Ratko Žarić“ i JPU „Dragan Kovačević“

 

VrticMartApr1.6

 

Cilj Programa prelaska iz vrtića u osnovnu školu je da se kroz saradnju vrtića i škole, konkretno JPU „Dragan Kovačević“ i škole „Ratko Žarić“ (vaspitača, učitelja, stručnih saradnika, roditelja) olakša ovaj prelazni i za dijete značajan period, pruže mehanizmi podrške djetetu pri prelasku na sljedeći nivo obrazovanja.

Koordinisanim zajedničkim radom naše škole i vaspitnih jedinica  JPU „Dragan Kovačević“, kroz različite aktivnosti, osnažujemo motivisanost i pozitivan stav djeteta prema školskoj sredini i olakšavamo uspostavljanje socijalnih odnosa u novom okruženju.

Škola „Ratko Žarić“, odnosno drugari iz prvog razreda – odjeljenja I-1 i I-2 su 27.3.2024. pripremili dobrodošlicu svojim mlađim drugarima iz VJ „Lastavica“.

Pjesmom i igrom, plesom, recitacijama, prikazivanjem edukativnog video materijala prvaci su se predstavili predškolcima, dok su predškolci takođe, prigodnim programom, pokazali starijim drugarima svoja umijeća.

Učenici I-1 i I-2 razreda su takođe, sa svojim učiteljicama I vaspitačicama uručili darove svojim mlađim drugarima – diplomice, olovke sa leptirićima, kao i ostale prigodne poklone.

Posjeta VJ „Radost“ našoj školi je upriličena 2.4.2024.godine. Drugari iz pomenute VJ i prvaci iz I-3 odjeljenja  su prigodnim aktivnostima obilježili Dan osoba sa autizmom – izradom šeširića u plavoj boji, igrokazom, recitacijama. Prvaci odjeljenja I-3 su takođe sa svojom učiteljicom i vaspitačicom uručili predškolcima prigodne poklone.

Nadamo se da će ova saradnja biti važan korak pri ulasku u školski život budućih prvaka.

 

Psihološkinja

Maja Radojičić