Neka se glas žene daleko čuje!

 

   U organizaciji Aktiva C-SBH jezika i književnosti, realizovan je literarni čas, pod nazivom Neka se glas žene daleko čuje, koji je u potpunosti bio posvećen ženama, njihovom radu i važnosti u društvu.

   Simboličnim naslovom, ukazali smo na važnost podizanja glasa žene, onda kada je to potrebno. Neka se glas žene daleko čuje - kada žena trpi nasilje, kada joj je uskraćeno pravo da kaže šta misli, kada joj nipodaštavaju uspjeh i kada je smatraju manje važnom od muškarca.

   Film o borbi žena za prava je uveo prisutne u istorijat borbe, od Klare Cetkin do danas.

   Naša gošća je bila jedna uspješna žena, preduzetnica, Ana Milović Jasikovac, projektna menadžerka, koja se bavi izradom unikatnih predmeta od keramike, ima veliku porodicu i teži boljoj zajednici. Pripremila je video materijal, koji je zavrijedio pažnju prisutnih, tako da su se gosti uključili u razgovor brojnim komentarima i pitanjima.

   Svojim pjesmama na teme, vezane za praznik 8. mart,  predstavile su se profesorice naše škole Suzana Stanišić-Bijelović, koja je član književne zajednice Vladimir Mijušković i Radojka Draganić, član književnog kluba Poenta poetika.

   Učenici koji pohađaju Litearnu sekciju su, uz zvuke gitare, govorili autorske pjesme, a stihove poznatih pjesnika o ženi, kazivali su naši talentovani recitatori.  

   Na simboličan način, najmlađi učesnik časa, je bacanjem latica ruža, čestitao praznik.

Aktiv C-SBH jezika i književnosti