Šahovska takmičenja

 

U osnovnoj školi “Olga Golović” iz Nikšića 15.5.2022.god.održano je prvenstvo škola srednje regije u šahu. Organizatori turnira bili su ŠK “Elektroprivreda i Šahovski savez Crne Gore. Učestvovalo je osam osnovnih škola iz Nikšića, Plužina i Danilovgrada.
Izuzetna šahovska atmosfera i još bolje druženje ispraćeni su i vrhunskim rezultatom naše škole koja je za kratko vrijeme rada sekcije uspjela da se domogne visokog trećeg mjesta. Ekipu su činili učenici VIII razreda: Šekarić Aleksandar (najviše poena na prvoj tabli), Radulović Jelena, Knežević Stefan, Gardašević Viktor i Muratović Erin. Ekipu je vodio Momčilo Pekić, nastavnik sekcije.
Direktor turnira bio je internacionalni majstor Boro Miljanić, i sudije Željko Miljanić i Lješković Luka.
Potrebno je napomenuti da su naši učenici samo dan ranije u Šavniku na međunarodnom turniru za mlade zabilježili fenomenalan nastup. Radulović Jelena bila je druga u kategoriji djevojčica do 14 godina, dok je Šekarić Aleksandar ,u istoj kategoriji, zabilježio takođe drugo mjesto.
Čestitamo na osvojenom peharu!

Na prvenstvu naše škole održanom 18.5.2022.god. učestvovao je 31 učenik i to u dvije kategorije: do IX razreda i od V do IX razreda.
Turnir je održan u organizaciji śahovskog kluba Elektroprivrede.
U kategoriji mlađih pobjedu je odnijela Šarančić Isidora učenica IV razreda sa osvojenih 4 poena iz 5 partija. Drugi je bio Milović Maksim učenik I razreda. A treće mjesto pripalo je Bulajić Tari, takođe učenici I razreda.
U kategoriji starijih pobjedu je uzela učenica VIII razreda Radulović Jelena sa maksimalnih 5 poena. Drugi je bio Knežević Stefan (VIII) ,a treći Šekarić Aleksandar.
Pobjednicima je uručen šahovski set , a mlađima i ostalim nagrađenim šahovske knjige.
Na turniru sudili su Lješković Luka i Pekić Momčilo ,ujedno i nastavnik sekcije.
Škola je ponosna na svoje učenike !

Koordinator, Emilija Pejović, prof.engleskog jezika i književnosti