Emilija Pejaković - virtuoz na klaviru

 

    Emilija Pejaković, učenica IX razreda naše skole, pohađa i školu za Osnovno i srednje muzičko obrazovanje ''Dara Čokorilo'' u klasi profesorice Gordane Milatović, gdje postiže sjajne rezultate.

    Emilija svira klavir od svoje šeste godine i već od tada osvaja brojne nagrade. Kako ističe, omiljeno takmičenje joj je ''FLAME'' održano u glavnom gradu Francuske, jula 2018. godine (mentor prof. Milena Kovač). Sa ovog takmičenja je došla  kao jedina prvonagrađena iz Crne Gore. Pored Pariza, posebna osjećanja vežu je za takmičenje u Bolonji, gdje je osvojila drugu nagradu. Pandemija korona virusa nije je zaustavila u postizanju brojnih uspjeha, pa je na online takmičenjima u Sarajevu i Beogradu osvojila dvije druge i jednu prvu nagradu.

    Na nedavno održanom pijanističkom takmičenju '' World Open online Music competition'' u Beogradu, osvojila je još jednu prvu nagradu, u izuzetno teškoj konkurenciji (mentor prof. Marija Bataković).

    Proteklih osam godina Emilija je postigla osam prvih i šest drugih nagrada, na ukupno trinaest međunarodnih, i jednom državnom takmičenju.

 

Mia Doderović, IX4